fredag den 27. juni 2014

At forfølge sine drømme #1

Jeg har altid drømt om at læse psykologi på universitetet og arbejde som psykolog. 

Da jeg læste HF var jeg dog ikke særligt målrettet, årene var fyldt med fester, og jeg udviklede venskaber som stadig holder den dag i dag. Årene husker jeg som præget af vildskab og frihedsfornemmelse, og jeg elsker stadig at opfriske minder og grine endnu engang over alt det skøre som vi gjorde og oplevede sammen.

Karaktererne blev ikke skyhøje, men en målrettet indsats i læseferien holdt dem over middel, men dog ikke høje nok til at de kunne ikke række til at læse psykologi på universitetet. Det bekymrede mig nu ikke det store, da jeg arbejdede med handicappede børn og gik på idrætshøjskole og festede videre. Pædagog uddannelsen virkede tiltalende og efter et par år søgte jeg ind.Kort tid efter jeg havde afsluttet min udannelse begyndte jeg at arbejde som hjemmevejleder ved voksne udviklingshæmmede. Et års tid senere blev jeg ansat i det jeg anså som mit drømmejob som pædagog,  og arbejdede på et ungdomskollegie med unge udviklingshæmmede. Her var højt til loftet, og der var rig mulighed for at udvikle sig fagligt. Jeg tog sideløbende med arbejdet linjefaget i billedkunst på læreruddannelsen, og udarbejdede flere projekter med kunst og skabende arbejde med beboerne på ungdomskollegiet.
Hverdagen på ungdomskollegiet var spændende, og der var rig mulighed for at arbejde med den enkelte beboers livskvalitet, udvikling og fremtidsdrømme, ligesom der blev arbejdet på at udvikle fællesskabet mellem beboerne igennem mange aktiviteter og ture ud af huset. (Desværre er der indenfor dette område sket mange besparelser og ændringer , men det er en anden historie....)


Da jeg fik mit første barn, kunne jeg mærke at selvom jeg var utroligt glad for mit arbejde, så blev min drøm om at læse psykologi mere insisterende. Og da mit andet barn var født, blev det en realitet at jeg ville forfølge min drøm og sige mit gode arbejde op.Det blev dog noget af et forhindringsløb, og jeg måtte igennem et par "mavepumpere", der nær havde slået mig ud, ligesom min vilje gav mig de vildeste sejre og fik mig i mål, godt hjulpet på vej af støtte fra mine nærmeste. Under forløbet blev jeg stærkt inspireret af bogen "Viljen til sejr" af Arne Nielsson (du kan tjekke den ud her )


I de næste indlæg på min blog, vil give jer et indblik i hvordan jeg brugte bogen til at fastholde mit mål om at læse psykologi i min kamp for at få en af de få og eftertragtede pladser på Aarhus universitet. Et indblik i op og nedturene, hvor jeg i perioder også mistede modet og tabte målet af syne...
2 kommentarer:

 1. Så fandt jeg også din blog via legen hos Cupcake by Me. Jeg er fuldstændig vild med dine billeder. Må jeg spørge hvilket kamera eller redigeringsprogram du bruger? Og så glæder jeg mig til at følge med i din færd ud i psykologien. Det er nogle gange svært at følge sine drømme, men det er sjældent noget man fortryder:-) Held og lykke og glæder mig til at læse med. Kh. Ingrid

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingrid
   Jeg bruger et online redigeringsprogram der hedder Pixlr. Det er rigtig godt og superlet at bruge syntes jeg. Nogengange bruger jeg også det billedredigering som findes ved google+ når man bruger Google Crome. Jeg tager mange billeder med min Iphone4, fordi det er let og jeg ofte har det med mig. Andre gange fotograferer jeg med med et et nikon coolpix p300. Har også spejlrefleks, men dem er jeg ikke så gode til at få brugt lige for tiden, desværre. Tak fordi du følger med :)

   Slet